Piparkoogitainas
Tere taaskord armsad toiduhuvilised!
Loodan, et teil on juba kuusk ehitud ja kodu jõuluhõngu täis! Jagan teiega retsepti, mis toob teie koju veelgi rohkem maitseid ja jõulutunnet.
Miskipärast olen arvanud, et piparkoogitaina valmistamine on paras katsumus. Otsustasin selle teoks teha ja see oli üllatavalt lihtne. Usun, et iga minuvanune saab sellega hakkama. Tee tainas ise, sest see on igati seda väärt. Sel juhul saad valida endale meelepärased maitsed. Seda elamust te poest küll ei leia!
Retsept leitud : http://maitsevseiklus.blogspot.com/2011/01/maailma-parim-piparkoogitainas.html?m=1
Kindlasti parim retseptileid! :)

Piparkoogitainas
Valmistusaeg: 45 minutit + 1 ööpäev tahenemiseks ja maitsete kogumiseks
Vaja läheb:
250 g tumedat siirupit (Dansukker)
170 g suhkrut
1 pakk piparkoogimaitseainet
250 g võid
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat
Valmistamine:
1. Kuumuta potis siirup keemiseni koos suhkru ja piparkoogimaitseainega.
2. Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud.
3. Seejärel lase veidi jahtuda ja klopi juurde munad.
4. Sega sooda jahuga ja lisa segades siirupisegule.
5. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia järgmise päevani külmikus.
6. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega välja soovitud kujundid.
7. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6- 9 minutit.
Kommentaarid