Lillkapsapõhjaga pitsa
Tere taaskord armsad toiduhuvilised!
Olen juba pikemat aega kuulnud lillkapsapõhjaga pitsadest. Pitsasõbrana tahtsin katsetada kas tervislik variant on ka maitselt sama hea või hoopiski parem. Tulemus oli üllatavalt maitsev, aga peab tõdema, et ei asenda siiski "õiget" pitsat.
Kindlasti väga hea vaheldus, proovige järgi!
Lillkapsapõhjaga pitsa
Koostisosad:
Põhi:
500g lillkapsast
100g spinatit
50g riivitud juustu
1 muna
sool, must pipar ja tüümian
Kate:
parmesani juust
pool keskmist suvikõrvitsat
keedetud punane peet
kirsstomatid
Valmistamine:
1. Keeda auruga lillkapsas, seejärel purusta see peenikeseks puruks.
2. Lisa põhjale hakitud spinat, muna ja maitseained
3. Eelküpseta põhi 180 kraadi juures 25 min.
4. Viiluta suvikõrvits ja peet õhukesteks viiludeks, tegin seda kartulikoorimisnoaga. Marineerisin neid eelnevalt õunaäädika ja sidrunipipraga.
5. Esimesena aseta eelküpsetatud põhjale juust, seejärel toored köögiviljad. Küpsenud komponendid allapoole ja toored pealepoole.
6. Seejärel küpseta 180 kraadi juures kuni juust on sulanud ja köögiviljad veidi küpsenud välimusega.
Kommentaarid