Müslibatoonid maapähklivõiga
Tere taaskord armsad toiduhuvilised!
Seekord pakun teile tervisliku vahepala müslibatooni näol. Sedalaadi amps sobib ideaalselt näiteks kooli ja trenni vahele. Retsepti saab omanäolisemaks teha lisades kõiksugu põnevaid lisandeid nt. erinevaid pähkleid ja kuivatatud puuvilju.
Müslibatoonid maapähklivõiga
Vaja läheb:
450 g kaerahelbeid
100 g mandleid
100 g kuivatatud jõhvikaid
100 g kõrvitsaseemneid
100 g päevalilleseemneid
40 g chia seemneid
180 g maapähklivõid (kreemine)
120 g mett
pool lusikatäit soola
Valmistamine:
1. Lõika mandlid väikesteks tükkideks
2. Rõsti kaerahelbed ja seemned ning lase neil jahtuda
3. Lisa röstitud asjadega kuivatatud jõhvikad ja sool
4. Pane maapähklivõi ja mesi potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni vedel.
5. Vala vedel segu röstitud segule peale ja sega mass ühtlaseks
6. Võta 30 cm x 24 cm vorm ja määri see võiga
7. Pressi segu tihedalt vormi ja pane külmkappi vähemalt kaheks tunniks
8. Lõika ristkülikud või ruudud
Retseptist tuleb u 14 batooni
Hoidke batoone külmkapis!!
Kommentaarid